Singajo's world

beestenmarktnostalgia

Posted in Uncategorized by singajo on woensdag, 19 september, 2012

toen ik nog klein was maakten we op zondag dikwijls een uitstap naar de Gentse beesten- en bloemenmarkt. soms konden we mijn ouders overhalen om een hamster aan te schaffen, of een dwergschildpad maar eigenlijk wilde ik altijd liever een aapje of een papegaai. vader noch moeder ooit kunnen overhalen. zelfs een hondje kwam er niet in.

maar gezellige ochtenden waren het steeds, na de markt reden we naar de sarma voor vol au vent met friet en in de auto luisterden we naar de tijd van toen,mooie liedjes melodietjes uit vervlogen tijd. moeder zong met de radio mee terwijl vader kafferde op jan theys.

vorige zondag ben ik nog eens naar een beestenmarkt geweest, maar dan in ang mo kio, een immense hdb wijk in singapore. beneden de appartementen verkopen ze vissen met bulten op hun hoofd voor een halfmiljoen belgische franken, hoe lelijker de kop, hoe duurder – zo leek het wel. Foto’s nemen is (helaas) verboden. De markt blijkt ook de place to be voor vogel en dan vooral papegaailiefhebbers. Je kunt ze er niet alleen en masse kopen, op zondag komen de trotse eigenaars er hun beestjes uitlaten, ze kunnen er vriendjes maken en samen baden.

ik heb geen aapjes of hondjes gezien. maar wel dit albino-nijlpaardvarken, het stond uitgestald tussen visseneten en jurkjes voor honden. ik vond het zo een meelijwekkend beest dat ik er bleef naar kijken en zag dat het naar me lachte.

ik denk nu al een paar dagen aan het albino-nijlpaardvarken, en vraag me af of er ooit iemand van hem zal houden.

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. annabelle said, on donderdag, 22 november, 2012 at 2:37 am

    ieuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuw


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: