Singajo's world

marok kecil

Posted in Singkep & Lingga Island by singajo on zaterdag, 11 augustus, 2012

vandaag zijn we met een brommertje naar klein Marokko gereden, alleen al omdat die naam zo exotisch klinkt en omdat er alginder zeepaardjes zouden zwemmen in de singkepse zee. Onderweg dronken we een koffie susu achter een ramadamgordijn en na die stop werd de baan een geblutst en gehavend geval met putten en gaten, vol stenen, opwaaiend stof en wankele houten bruggen. We reden langs oude mijnen en afgebrande bomen, een woestijn tussen de bomen en toen was er de zee en kapte een oude mevrouw twee jonge kokosnoten die we opdronken op een mini pier in Marok kecil. De pier was eigenlijk de weg naar het openbaar toilet maar dat wist ik nog niet toen ik me op de houten planken liet zakken met een zere poep van het hobbelrijden. Er kwam een indoman naast ons zitten en hij zei dat er geen zeepaardjes waren, zo vlak bij land. Dat was misschien wel een ontgoocheling, maar geen grote want Marok kecil was heel mooi op zich. Het klonk er als een wereld zonder radio’s en rinkelende gsm’s, zonder auto’s en claxons. En zonder tralala, dat vooral.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: