Singajo's world

party crashen in dalian

Posted in China by singajo on maandag, 29 augustus, 2011

Onze laatste dag in dalian was memorabel, we hadden ons een aftandse suite cadeau gedaan in een oud koloniaal hotel, ooit nog gebouwd door de Jappen. Het rook er naar oude eetkamers, zoals die van wijlen bobonneke en pepe maldegem. Uit de kranen kwam alleen kokend water en de kamertelefoon had geen snoer. Naast het toilet hing ook een beltoestel dat wel werkte maar toen ik het nummer van de roomservice draaide, kwam er geen antwoord en kon ik fluiten naar die twee cappuccino’s op bed. Alleen het meisje dat de schoenen poetst was bereikbaar, maar koffie had ze niet alleen zwart blinksel en een machine waar je leder mee kapot wrijft.

We slenterden door de gangen over het muffe tapijt en voor we het wisten stonden we op een trouwpartij. We werden daar binnengetrokken door een aantal gasten en de hele zaal barstte uit in luid applaus.

We moesten met het bruidspaar poseren voor een foto in hun trouwalbum. Alsof we waren mickey en mini mouse in disneyland. De camera’s flitsten, nog meer gejuich en geklap en toen kwam er een meisje met een dienblad vol bonbons. De bruidegom ontdeed een snoepje van zijn folie en ik zag hoe de koloniaal zijn tong uitstak zoals je vroeger moest doen om een hostie van meneer pastoor te krijgen. De bruid deed het zelfde en legde een bonbon op mijn tong. Alweer gejuich, alweer geklap.

En toen was daar weer een plateau met overmaatse Chinese lucifers en sigaretten. De bruidegom stak een kankerstok in onze mond en voorzag ons van een vuurtje.

Okay, zei hij. Now you can go.
Gekke mensen toch, die Chinezen.

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tom Lievens said, on donderdag, 8 september, 2011 at 1:55 pm

    Spijtig dat jij en de koloniaal geen trouwplannen hebben. Anders slenterde ik rond de feestzaal met de hoop binnengesleurd te worden en een bon bon en sigaret te krijgen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: