Singajo's world

dabosingkepsounds

Posted in filmpjes, Singkep & Lingga Island by singajo on vrijdag, 7 januari, 2011

dabosingkep, de stad van drie straten lang, op enkele graden van de evenaar, staat vol zwaluwenhuizen, lege gebouwen met kleine ramen waaruit hun gekwetter weerklinkt. De gezangen komen uit cassetterecorders om de echte vogels te lokken. Niet om ze neer te knallen maar omdat ze daar hun nest zouden bouwen. Nestjes die hier hoog aangeschreven staan als wondermiddel voor een stralende huid. Meer dan bijgeloof is het niet. Je hoort het gekwetter bijna overal en altijd, alleen als het laat donker is gaan de recorders slapen maar om vijf in de ochtend zijn ze alweer actief. Tsjiepe-tsjiepe-tsjiep, na een tijdje gaat het rustgevend klinken, denk je dat er onheil op komst is als je ze even niet hoort.
dabosingkep is de zwaluwenstad
met far west allures
dabosinkep is onze laatste ontdekking
waar ik nu al lichtelijk heimwee naar heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: