Singajo's world

The landlord

Posted in Uncategorized by singajo on zaterdag, 20 november, 2010

Rond 4 uur deze ochtend schoot ik wakker als een kat en fluisterde: “liefste, liefste er is iemand in ons huis”.
Er brandde licht en toen we halfnaakt uit het bed kwamen stond hij daar. “Niet weer”, dacht ik, “niet weer – waarom heb ik de deur verdomme niet op slot gedaan.”
De vreemde man was niet in m’n sjakosj aan het kijken, hij stond daar maar en toen ik riep “I WANT YOU TO GO” zei hij doodnuchter – ook al was hij ruikbaar dronken:
“this is my place, i am the landlord. I don’t go.”
Heel rustig nam hij plaats aan de koloniaal zijn bureau en stak een sigaret op, “Do you also want a smoke?”
Het voelde een beetje zoals in die film “Funny Games” van Michael Haneke. Hij zei dat hij ons in de gaten had gehouden, dat we illegalen waren en dat ons Engels op niets trok. Hij zag me aan voor een Russische, dan voor een Franse maar ik zei dat ik van Mars kwam. De koloniaal haalde zijn truuk met de camera weer boven, trok redelijk scherpe foto’s maar dat scheen die arrogante zak niet te deren, wel in tegendeel. Ik kookte, maar dit keer leek het me niet verstandig om op de ongewenste gast te springen – hij was nogal imposant en ik had schrik voor een gevecht, de koloniaal zijn been is nog zo broos … Die kerel begon foto’s van ons te nemen. Ik smeekte hem om weg te gaan maar daar zag hij het nut niet van in. “So I call the police”, zei ik dapper waarop hij repliceerde “I CALL THE POLICE” – hij sprak tegen zijn telefoon, dat hij zich ergens in geylang bevond op de derde verdieping van 1 van zijn panden met twee human beings … en toen daagde hij me uit – omdat ik nog steeds niet naar de flikken had gebeld. Ik draaide de 100, legde de situatie uit en de man aan de andere kant verzekerde me dat er spoedig een team zou komen. Nu stond de man wel op en zei tegen de koloniaal dat we hem 50.000 dollar moesten betalen en dat we dan geen last meer zouden hebben. De koloniaal deed iets geniaals: hij lokte de man naar de deur die we nooit gebruiken en die uitgeeft op de traphal, hij duwde hem buiten en deed de deur op slot en aldus zat onze nachtelijke bezoeker opgesloten omdat de benedendeur altijd is gesloten met een hangslot. Ik beefde en beefde, trok een jurk aan en nam de lift naar beneden om de politie op te wachten. En toen stond ik weer naast die man, hij achter de gesloten traliesdeur, ik op het trottoir. Hij vroeg of ik het slot kon openmaken en ik zei neen, ik zei: “als u de landlord bent, dan kan u op z’n minst voor een eigen sleutel zorgen.” Hij lachte. Hij probeerde vrienden te bellen en ik hoopte dat de men in uniform er snel zouden zijn – maar ze lieten lang op zich wachten waarop die engerd me echt wel op de zenuwen begon te werken, hij vond het een memorabele nacht, ging de beelden die hij gefilmd had op you tube zetten. Hij vond ons hilarisch, de koloniaal in zijn T-shirt zonder onderbroek aan en ik met mijn gestresste kop in een doorkijk negligeetje … Eindelijk een flikkenkar … daaruit kwamen twee bange jongetjes in uniform. Waren die blij dat die man achter slot en grendel zat, ze wilden zelfs niet dat we de deur open maakten – de kerel begon te schreeuwen dat hij gegijzeld werd, dat hij een vriend van de landlord was …
De jongens in uniform wisten geen raad en belden om versterking. Ik zeg u: met 10 man sterk waren ze uiteindelijk om die klojo in de boeien te slaan. Ik moest het slot openmaken en die griezel flashte erop los, stond te lachen terwijl hij foto’s nam van zijn bevrijdig (die er geen was).

Nadat ze hem hadden afgvoerd kwamen er nog twee politiemannen naar boven. Vooral het feit dat die kerel ons om geld had gevraagd vonden ze heel bezwarend. Het is ook beangstigend, naar men zegt zijn er hier bendes die u zogezegd beschermen en daar geld voor vragen. Maffia.

“How comes the door was not locked?”, vroeg de investigator. “Because i forgot, because i come from a place where i never locked my door, because i think people don’t have to walk into the house of somebody else, because i’m stupid.” Right.

Nu maar hopen dat we nooit een youtube filmpje zien opdagen van dit vreemd avontuur. En dat we die man nooit meer terug zien, dat vooral.

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. chris said, on zaterdag, 20 november, 2010 at 11:48 am

    glad you are safe!!!

  2. Tom Lievens said, on zondag, 21 november, 2010 at 5:38 pm

    Gelukkig kwamen jullie er zonder kleerscheuren vanaf. (ondanks de weinige kleren die jullie droegen). Nu toch maar die deur niet vergeten te vergrendelen in de toekomst.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: