Singajo's world

The dude

Posted in @ work by singajo on zaterdag, 13 november, 2010

Gisteren heeft deze man ons twee lange uren en achtenveertig tergende minuten laten wachten. Een plaatselijke food and beverage ster. De journaliste kon er ook niet mee lachen. De general manager van het beroemde restaurant probeerde ons te sussen, gaf halfuurlijkse updates over de lokalisatie van de vermiste ster.
Uiteindelijk verscheen hij toch. De kleine, gebruinde zakenman met zwartblinkende, schouderlange haren. Een gestuikte indiaan uit een westernfilm met lakschoenen aan. Hij excuseerde zich en in zijn voortreffelijk gekuist Engels kon hij dat ook niet verdragen, mensen die te laat komen.

Twee uur en achtenveertig minuten, vindt u dat te laat komen sir?

Zijn uitvluchten klonken oprecht maar hadden weinig geloofwaardigheid als hij je bijna dronken blies met zijn zwaar geparfumeerde adem. Voor de foto’s haalde hij z’n standaardlach boven, een mimiek die hij zonder moeite twee uur en achtenveertig minuten zou kunnen aanhouden. Hij vertelde over zijn camera die tot tien meter onder water kon filmen, een loopjongen moest zijn jacket zoeken, een andere kreeg opdracht om zijn naamkaartjes te halen, nog een andere serveerde snel een gin-tonic aan de lakschoenindiaan terwijl een serveusse hem een glas tapwater inschonk. Hij babbelde en babbelde, toonde zijn vakantievideo’s met haaien die beten in de onderwaterkooi alwaar de lakschoenindiaan in zijn zwembroek opgehitste beesten bewonderde. Hij gaf me een naamkaartje. Naast zijn naam stond er the dude geschreven.

Hij had ook foto’s met Botswaanse leeuwen, een hele familie, en op de foto’s lag hij ertussen alsof hij was een close familielid. Het tapwater dronk hij niet op. Hij stak zijn camera in het volle glas. Ik keek alleen maar dwaas – ge hebt ons verdomme twee uren en achtenveertig minuten doen wachten –
“Normaal zijn de mensen verbijsterd als ik mijn camera verdrink,” zei de gladde paling verweifeld. In het borstzakje van zijn Gianni Versace jacket, ondertussen door een zweethoofd binnengebracht, stak hij een stoefertje dat veel weg had van een vaathanddoek. Sommige mensen kennen weinig maat.

Hij kroop met zijn blinkend hoofd bijna in het oor van de journaliste toen hij haar antwoordde op vragen die ze niet had gesteld. Ons trakteerde hij een dubbel glas voor de twee uur en achtenveertig minuten wachten. We voelden ons niet gegeneerd om ongevraagd ook een diner te bestellen op zijn kosten voor die twee uur en achtenveertig minuten. Het was daar best aangenaam zitten, op het terras van zijn populaire etablissement. Ik zag hem door het raam, hoe hij haast in dat oor verdween, maar plots stond hij op ging snel snel belangrijke gasten groeten in de private room en kwam naar buiten. Of we een sigaret voor hem hadden. “Geef ze nog een glas”, gebaarde hij naar een ober en hij liet zich gaan in een monoloog over het beste resort van asia, dat natuurlijk het zijne was. Bescheiden was hij niet. Hij vond het ook heel normaal, zo temidden van een interview verdwijnen om zesentwintig minuten later met een goed doorvoed nicotine hoofd en de sjwoeng van een macho filmheld terug binnen te wandelen.

Maar ook de journaliste kon niet kwaad op hem blijven. vijf uur en zesentwintig munuten later zaten we nog aan de tafel met de lakschoenindiaan, in zijn eigenste kingdom waar hij ons behandelde als zijn beste vrienden en ik me bleef vergapen aan zijn vriendelijke, maar gladde arrogantie. Hij was zo fake, maar wel echt.

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tom Lievens said, on zondag, 14 november, 2010 at 2:31 pm

    U hangt hem aan de ballon en laat hem een tijdje hoog en droog de stad zien. Dan zou U misschien de echte echte te zien krijgen in plaats van de fake echte.

    Tom


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: