Singajo's world

terug in singapore

Posted in Uncategorized by singajo on donderdag, 7 januari, 2010

kwam ik gisteren toch wel onze onderburen tegen, die vent die afgelopen zomer heibel maakte met de nageboorte omdat deze minder dan 8 feet afstand had gehouden van het vrouwmens. Het vrouwmens was er gisteren ook bij en we stapten samen in de lift. Ik zei “happy new year” – maar ondertussen stond het vrouwmens al met haar rug naar mij gekeerd en haar neus tegen de liftdeur geplakt. Hij keek naar mijn blote voeten en zei dat in het vervolg schoenen moest dragen, dat het ongepast is zo in uw naakte tenen de straat op. Dat mensen in Singapore dat niet doen, dat je toch op z’n minst op slippers sloft . Mijn voeten waren goed vuil zag ik ook, en vastgeplakt aan het zwarte, kleverige lifttapijt zoals het vrouwmens haar neus tegen de deur.

Die warme asfalten weg, het hete betonnen voetpad en dan een ijskoude vloer in de kilte van het kassa aanschuiven. Ik wandel de winkel uit en mijn voeten smelten. Het is een dagelijks voetbad – waar ik niet zonder kan.

Hij zei geen gelukkig nieuwjaar maar keek trots omdat hij me weer iets zinnigs had bijgeleerd.

Ik dacht aan de vragende woorden van pa. Of ik dat hier dan terug gewoon kan worden, na al die weken in sri lanka. Alwaar je blootsvoets over de stoffige tapijten van een oud-glorieus koloniaal slenterde, waar iedereen eelten voeten heeft, waar je blootsvoets liep in tempels en op stranden en over ergerlijk scherpe kiezelstenen. En waar iedereen merry chrismas zei. met of zonder schoenen aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: