Singajo's world

Lang leve de brandstichter(s)

Posted in Uncategorized by singajo on vrijdag, 9 januari, 2009

waarschoot

Vroeger keek ik nooit naar die kerk toen ik er voorbij reed op weg naar huis. Het was gewoon, in mijn ogen toch, een ordinaire dorpskerk zoals er honderden zijn. Maar sinds 1 januari 2002 is dat helemaal veranderd. Ik herinner me niet meer of het nu 1 of 2 kwajongens waren die bij wijze van oudejaarsnachtgrap de kerk in de fik staken. Dat moet vlammen hebben gegeven. Een indrukwekkend vuurwerk. Het leek wel of Waarschoot was gebombardeerd. Alsof het oorlog was geweest, daar in die kerk. Iedere keer opnieuw had ik het gevoel  door een warzone te trekken als ik voorbij de kerk van Waarschoot passeerde. En eigenlijk: die ruïne was ook wel mooi, had iets magisch.  

Ondertussen steekt de oude St. Ghislenus kerk in een nieuwe verpakking. Heel impressionant.  Een van de mooiste kerken van het land, vind ik nu.  Ze zouden een prijs moeten krijgen, die brandstichters. Maar natuurlijk gingen de architecten met de pluimen lopen.       

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: