Singajo's world

Wat ik heb bijgeleerd de voorbije week

Posted in Uncategorized by singajo on woensdag, 17 december, 2008

– Dat ge aan salonkatten gras in een potje kunt geven en dat die katten daar mee spelen en in bijten en dat er in dat gras een soortement van stof zit waar poezen verslaafd aan worden en dat de Chinees die gras in potjes verkoopt goede zaken doet.
– Dat een T-shirt kopen in Chinatown een lastige bezigheid is daar de prijs meer dan 100 % duurder kan zijn naar gelang het kraam waar ge uw aankopen wilt doen. En de Chinees die ge voor u hebt staan.
– Dat ge van lelijke, schots en scheve tanden een perfecte Colgate smile kunt maken met photoshop.
– Dat een kind van zes echt verliefd kan zijn. Er toch zo kan uitzien.
– Dat als ge uw kat overbrengt naar Singapore uw kat dan een maand in carantaine moet en dat dat veel kost en dat ge kunt kiezen tussen een hok met of zonder aircon en dat ge iedere dag uw kat moogt gaan bezoeken in het carantaine huis.
– Dat zelfs een jongen met veel bindingsangst zijn meisje ten huwelijk kan vragen en dat dit mij blij maakt omdat ik mijn toekomstige schoonzus graag zie.
– Dat mensen die in België wonen veel praten over het weer. En dat dit meestal niet gebeurt met een opgewekte stem.
– Dat de koloniaal graag heeft dat ik letterlijk naast hem sta, gewoon sta, terwijl hij zich is aan ’t stressen op een shoot. En ik me dan afvraag: “wat sta ik hier nu te doen. Tot hij een beetje kalmeert en ik denk “dat dus”.
– Dat kerstcadeaukes kopen lastiger dan verwacht is als ge mensen bijna twee jaar niet hebt gezien en dat het dan moeilijk is om geen foto’s te nemen met een handphone van het eventuele cadeauke om dat dan door te sturen met de vraag “vind ge dat schoon? Zoudt ge daar blij mee zijn?” Lastig.
– Dat ik tegenwoordig zeg: “kan het nog een beetje heter alstublieft” als ik met mijn stijve lijf yogaoefeningen sta te doen, of lig te doen bij drieënveertig graden Celsius en heel mijn lijf wegsmelt en mijn geest kookt. Dat ik dus tegenwoordig vindt dat het nooit te heet kan zijn.
– Dat de gedachte aan ons nakende vaderlandbezoek me en lichte stress bezorgt en dat ik goed weet hoe dat komt. Nu. In dit geval. En dat het wellicht daardoor is dat mijn darmen al een tijdje raar tot zeer raar doen. Om nog te zwijgen over de oplaaiende nachten van insomnia.
– Dat ge op facebook leuke verledens tegen kunt komen ook al zijt ge geen facebook fan.
– Dat ge planten in een pot moet bemesten als ge wilt dat er bloemen blijven uitkomen.
– Dat rimpelcrème eigenlijk niet werkt.
– Dat ge niet moogt denken dat mensen niet kunnen veranderen maar dat dit eigenlijk wel zo is.
– Dat een vissenkarkas al na een uur begint te stinken in een tropische vuilbak.
– Dat mieren graag zwemmen in rum, maar niet in witte wijn.

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. lies said, on zaterdag, 20 december, 2008 at 4:49 am

    dju toch! mijn glimlach is op dit moment niet om aan te zien. Overdreven eigenlijk. Zo grappig kan één blogje toch niet zijn?
    jawel dus! 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: