Singajo's world

De man van plastiek

Posted in ontmoetingen by singajo on donderdag, 27 november, 2008

Nog een korteTatlerdag gehad deze week. ’t Was weer de moeite. Dit keer ten huize van een plaatselijke beroemde componist. Een man met een naar mijn gedacht verschrikkelijke smaak. Nu, ik hou ook wel van dieren in plastiek. Maar er zijn soorten. En grenzen.  In zijn geval waren het geen dieren maar planten en bloemen. Zelfs de palmbomen in zijn tuin bleken nep. Geen enkel blad groen kon daar verwelken. Bijna griezelig.

En dan die poes! Voor de draaitrap lag er een lelijk mormel te slapen. Precies echt, maar het beest verroerde niet toen ik er tegen schopte. Toch wel,  het viel om maar miauwde niet. Van pluche, zo bleek.   

Zelfs het eten op de marmeren toog was niet echt. Er hingen vuurrode pepers vervaardigd uit zijde en er stond een mand vol blinkend nepfruit.

De componist himself was door de jaren heen ook meer en meer plastiek geworden. Helemaal gladgestreken met een krachtig stoomstrijkijzer. Geen enkele rimpel meer. Op de vergeelde stoeffoto’s uit vervlogen tijden, met trofeeën en in het gezelschap van ander belangrijk volk, had hij tenminste nog kraaienpootjes en lachrimpels. Nu kan hij niet meer lachen, al zijn pogingen ten spijt. Lang leve botox, denk ik dan.

Wat een zielig creatuur. En wat een lelijk pronkerig huis. En toen zei de journaliste van dienst: “Ooooh what a lovely house! Gorgeous.” Soms val ik hier om van de slechte smaak der Aziaat.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: