Singajo's world

Eskimofrak

Posted in Uncategorized by singajo on donderdag, 20 november, 2008

De voorbereidingen voor onze België-expeditie zijn begonnen. Een mens moet op alles voorbereid zijn. Als ik nu terugdenk aan mijn laatste bezoek aan ’t vaderland  in de nazomer van 2007 krijg ik al kouderillingen bij de gedachte aan hoe kil het daar kan zijn. Zelfs in de zomer. En nu zullen we ons aldaar begeven in putje winter. Ik haat kou lijden, verkleumde vingers en een bloedloos hoofd ten gevolge van vriestemperaturen of snijdende oostenwind. Ik functioneer niet in de kou. Ik bibber alleen maar.

Toen we gisterenavond, zo rond tienen door de gangen van Mustafa center op zoek waren naar nieuwe onderbroeken voor de koloniaal zag ik hem opeens hangen. Een echte Eskimofrak. In een winkel in de tropen, te midden van zonnig bebloemde hemden en korte rokjes. Een raar zicht. Lelijk was hij ook, die frak, maar hij zag er wel degelijk warm uit. En hij was spotgoedkoop. En als u zo eind december een viking ziet lopen door de Brusselse straten,  warm verpakt in een Eskimofrak, dan ben ik dat. (Gelieve mij dan niet aan te spreken want ik ben gesteld op mijn privacy).

eskimofrak

Mijn modegevoeligheid is  sterk achteruit gebold sinds ik hier woon. Als ik het maar warm heb. Doorgaans lukt dat op ons dak met weinig om het lijf. En vanaf heden  behoren de ijzige cinema-avonden ook tot het verleden.  Lang leve mijn Eskimofrak.    

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. johan said, on donderdag, 20 november, 2008 at 10:33 am

  Amen !

 2. Ella Guru said, on donderdag, 20 november, 2008 at 2:49 pm

  Ik heb slecht nieuws voor je. Eskimofrakken zijn weer helemaal in in België. Onder Techtonik-Johnnies om precies te zijn.

  Niet erg. Dan vind je eenmaal terug meteen aansluiting bij de homies. 😉

 3. Aïda said, on donderdag, 20 november, 2008 at 3:47 pm

  Johanna is altijd al zeer trendgevoelig geweest…

  Beeldig.

 4. vandepotgerukte said, on donderdag, 20 november, 2008 at 10:26 pm

  Dus ik mag U niet neuzen mocht ik U tegen het lijf lopen in Brussel?

  Was getekend

 5. nel said, on donderdag, 20 november, 2008 at 11:49 pm

  Wel fijn dat uw hond er ook in past!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: