Singajo's world

Apostelnamen

Posted in Uncategorized by singajo on woensdag, 19 november, 2008

18 november. Vandaag verjaart Wall Street broer en ik heb hem daar skypegewijs attent op gemaakt zowat 25 minuten voor middernacht, New Yorkse tijd. Het was hier ondertussen 25 minuten voor 12 uur noen en dus al pakweg 5 uur en vijfendertig minuten zijn verjaardag. Ingewikkeld.

Ik wou de eerste zijn.

Natuurlijk, hoe kon het anders,  waren er al wensen van ma en pa aan Wall Street bezorgd in de vorm van een handgeschreven kaart mooi verpakt in een omslag waarop moeder 2 van z’n 4 voornamen had geschreven- ge moogt ze weten: Simon Laurens (Anton Maurits). Als ze naar mij een kaart stuurt is dat ook steevast met Johanna Frederica (Florencia Antonia). Toch niet, neen, ik ben niet van adel. Alleen. Ons pa deed dat graag. Rijmnamen verzinnen die verwijzen naar zijn moeder (Flora), zijn broer (Antoine, onze nonkel Ton) en mijn moeders vader (Maurice).

Mijn fulltime werkende-huisvader-broer, de schepper van Nootje en Hannah en verkondiger van de boodschap: ‘werken dat doet ge om uw cd’s te kunnen betalen’, is Thomas Rene Anna gedoopt. Toen dacht onze vader blijkbaar nog niet aan rijmen maar wel aan zijn vader en aan de moeder van mijn moeder. Amai, het is bijna sacraal. Ik weet niet goed waarom ik nu moet denken aan onze apostelachtige namen. 

Ik was dus niet de eerste. Moeder is mij altijd voor. Maar dat is niet erg.

Nog een dikke maand en dan  zie ik de uitvinder van de rijmnamen, de vrouw met de buik waarin ik groeide en mijn twee broers terug. Zelden zo uitgekeken naar kerst.

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Deftige Dame Marie said, on woensdag, 19 november, 2008 at 5:33 pm

  Ik vind het allemaal mooie namen, maar het is toch beter dat jullie niet met 12 zijn want dan moest iemand de judas zijn.
  Aftellen naar kerstmis, altijd veel spannender als de familie uit het buitenland komt.

 2. vandepotgerukte said, on woensdag, 19 november, 2008 at 6:38 pm

  Ze klinken wel vrij Nederlands die namen. Maar wat ik mij nu afvroeg, hoe oud wordt Wall Street SLAM!

  Was getekend

 3. vandepotgerukte said, on donderdag, 20 november, 2008 at 4:35 am

  Los van het feit dat ik nieuwsgierig was naar uw broer zijn leeftijd zit ik nog met een vraag. Als U zegt dat u 25 minuten voor middernacht New Yorkse tijd uw broer skypte met gelukwensen en dat U 5 uur en vijfendertig minuten te laat was dan vermoed ik dat hij om zes uur ’s avonds New Yorkse tijd otewel 12 uur Belgische tijd ’s middags geboren is. Verlos mij uit mijn nieuwsgierigheid!

  Was getekend

 4. singajo said, on donderdag, 20 november, 2008 at 7:52 am

  33. en waarschijnlijk sliep ik nog tijdens mijn uurberekening. ik tel vanaf middernacht, dus new yorkse tijd was ik eigenlijk 25 minuen te vroeg, en belgische tijd was hij al 4 uur en een kluts oud en singaporese bijna 12 uur. begrijpt u?

 5. nel said, on donderdag, 20 november, 2008 at 11:45 pm

  Singajo toch, waarom ontroert gij mij toch altlijd zo als ge van uw familie spreekt?!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: