Singajo's world

Noot van de redactie

Posted in Uncategorized by singajo on zaterdag, 18 oktober, 2008

Het zal hier even stil zijn. De koloniaal en ik zelve vertrekken naar Borneo. Niet om u nadien te kunnen verblijden met verhaaltjes van toeristische inslag. Neen, we gaan een week lang rond hossen op steenkoolmijnen met een zwart en stoffig hoofd. Wij moeten hier nogal wat doen om ons eten en een vakantieticket naar ’t vaderland te verdienen.

We gaan vliegen met ronkende propellervliegtuigjes en varen met aftandse speedboten langs de oevers van de Mahakam, de weg langs waar de steenkool de mijn verlaat. Ik zal flashen op de vettige steenkool terwijl de koloniaal zwarte foto’s schiet, we gaan op bergen steenkool kruipen en spelen zoals boerenkinderen dat doen in het hooi. We gaan slapen in een beach kamp tussen de mijnwerkers en er vooral voor zorgen dat de klant blij is met het gespendeerde geld aan de fotograaf en his personal assistant. Ik loop al weken rond met een geëxciteerd hoofd naar aanleiding van deze expeditie met safety shoes en veiligheidshelm. Ik denk dat het spannender wordt dan een dag Bobbejaanland, ik zeg maar iets.

Als alles goed gaat komen we eind volgende week terug. Als er teveel tropische onweders zijn moeten we wellicht langer blijven. En uiteraard   kan ik ook niet garanderen dat we gespaard blijven van een uitstorting kolen op ons hoofd. Spannend.     

(Sebuku, 2007).

Tagged with: , ,

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. vandepotgerukte said, on zondag, 19 oktober, 2008 at 6:39 pm

    Take Care and have fun!

    Was getekend


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: