Singajo's world

Zijne Doorluchtige Hoogheid

Posted in Uncategorized by singajo on maandag, 13 oktober, 2008

Toeters en bellen. Tromgeroffel en trompetgeblaas: Prins Filip komt naar Singapore! Om de een of andere reden zorgt dit heugelijke feit voor heel wat jolijt. U moet weten dat de hier residerende Belgen een keer per jaar worden uitgenodigd in de ambtswoning van meneer Calcoen, u weet wel, de Belgische ambassadeur ter plaatste. Normaliter gebeurt dit op de dag van de dynastie, hier ook wel King’s Day genoemd. Dan trekken we allemaal naar zijn ruim bemeten villa met zwembad om ons aldaar vol te proppen met stoofvlees en frieten met mayonaise  en exquise wijnen. Een prachtinitiatief, dat moet gezegd. Vorig jaar hebben we het daar goed bont gemaakt, al heeft  uiteindelijk niemand het gewaagd om in het gladgestreken zwembad te springen. De voornemens voor dit jaar zijn anders en wel omdat wij daar in de gelegenheid zullen zijn om luchtige gesprekjes te voeren met Zijne Doorluchtige Hoogheid prins Filip from Belgium, die dit jaar het evenement zal opvrolijken met zijn immer flamboyante verschijning en onvergetelijke oneliners. We gaan het protocol doorbreken en den Filip onderwerpen aan een vraaggesprek. Daarvoor hebben we U nodig! Wat heeft u altijd al willen weten van onze Doorluchtige Hoogheid?

Stel hier uw vraag. Een tienkoppige jury zal de vijf origineelste, gedurfde en interessantste selecteren en ondergetekende zal er alles aan doen om de antwoorden alhier waarheidsgetrouw te berichten. Als u wil dat we hem in het zwembad gooien: dat kan natuurlijk ook, maar daar vragen we geld voor. En veel.

King’s Day wordt dit jaar niet gevierd op de Dag van de Dynastie en wel omdat Zijne Doorluchtige Hoogheid pas eind november naar ons eiland afzakt. Wij moeten dus twee weken langer dan voorzien wachten op onze jaarlijkse portie stoofvlees met frieten. En dat vinden we heel erg. Al maakt het vooruitzicht  op promiscue foto’s veel goed. 

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. vandepotgerukte said, on maandag, 13 oktober, 2008 at 11:03 pm

  Hier krijgen we elk jaar Verschillende Belgische bieren voorgeschoteld en een barbecue. Maar zo te horen is uw bende Belgen daar toch iets avontuurlijker aangelegd dan de onze. De meesten zijn van het bekakte soort die met nette kostuums socialisen zonder ook maar één woord luider te zeggen dan het andere.
  De vraag: Hoe loopt de verkoop van uw halfzus haar kunstwerken?
  Een vriendelijke interesse in de familie gaat er altijd in.
  Was getekend

 2. blanche said, on dinsdag, 14 oktober, 2008 at 4:32 am

  Wie zou wél een goede koning zijn? Is hij voor of tegen een koningshuis? Wat was zijn meest genante situatie? Hoe gaat het met tante Faby? Heeft hij je fietsje niet gezien? Weet hij wat kabaa is? Hoeveel fortisaandelen heeft hij in portefeuille? Kan hij Signapore aanduiden op een wereldkaart? Kent hij beter Italiaans dan Nederlands? Wil hij meer kinderen dan zijn zuster? Heeft hij die meubelen nu al teruggegeven? Kan hij demonstreren hoe hij uit de bol gaat? Heeft hij een caravan? Heeft hij een blog? Frieten of pasta? Kent hij Jef van Van De Pot?…….dàt zou ik allemaal eens willen weten, maar als ik het niet weet is het ook goed.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: