Singajo's world

Adieu (3)

Posted in Uncategorized by singajo on zondag, 12 oktober, 2008

Het zal waarschijnlijk wel een kick geven. Op goed geluk met de lift opstijgen naar ons onbekende dak. De liftdeur zwiert open. Je hoort jazzy muziek en gekeuvel dat van op het terras naar binnen waait. Je ziet door het raam een besnorde koloniaal en een kaalhoofd zitten.  Daar sta je dan in een onbekende living met zicht op een handphone. Niet nadenken en meepakken. O kijk, nog een sjakosjke ook… Op weg naar buiten vaststellen dat de eigenares ervan geen geld, noch bankkaarten heeft –had je eigenlijk wel al kunnen vermoeden aan de staat van die sjakosj- maar je hebt het toch maar even geprobeerd.

Zo moet het gegaan zijn, gisteren rond vijven, toen de koloniaal met de Fret een pint aan ‘t drinken was op ons dak. Ik kwam al puffend en met rode kop terug van mijn vijfde hot yoga sessie (ik hou dapper vol) en zag mijn aftandse tasje naast de liftdeur staan. Vreemd, dacht ik. Wat doet dit hier? Wel vriendelijk natuurlijk van die vreemde en ongewenste bezoeker om het tasje alsnog achter te laten. Voorzichtig ook. Want we hebben elkaar op een haar gemist in de lift naar ons dak.

Ook bankkaart, employment pass en rijbewijs van de koloniaal zijn verdwenen.

Die kerel had wel lef. Maar als hij de volgende keer uit de liftdeur stapt, wordt hij verwelkomd door een loeiende sirene. Onze gastvrijheid kent grenzen.     

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. johan said, on zondag, 12 oktober, 2008 at 3:20 pm

    low crime doesn’t mean no crime, gaan ze toch nog gelijk krijgen die overheids copywriters hier… Jeezes, sorry to hear this !

  2. Sven said, on zondag, 12 oktober, 2008 at 10:23 pm

    (psst ’t moet zijn ‘verwelkomD’)

  3. singajo said, on maandag, 13 oktober, 2008 at 11:56 am

    Altijd handig, zo een leraar in de klas! Merci Sven.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: