Singajo's world

Het is geen schurft!

Posted in Uncategorized by singajo on dinsdag, 7 oktober, 2008

Maar het ziet er wel zo uit.

Al bijna een jaar loop ik rond met vreemde uitslag op mijn vingers. De hardnekkige etterbollen op mijn poezelige handen floepten als paddenstoelen uit de grond toen we net ons dak gevonden hadden. Meer bepaald tijdens de desinfectering van het hol dat voorheen bewoond werd door een dozijn in stapelbedden gerangschikte construction workers.

Op zichzelf zijn die mensen heel erg proper maar zo hier en daar wat curry tegen het plafond en de muren vinden ze helemaal niet erg. Niet dat ik zelf een aan kuisziekte lijdende neuroot ben, maar er zijn grenzen. De etterbollen kwamen er nadat we het afzichtelijke laminaat dat zo blonk door de currypatina hadden verwijderd met als resultaat een prachtig authentiek tegelvloertje. Helaas met een venijnige laag cement die er pas afging na de aanbreng van stainremover van het ergste soort. Ze verkopen die vijfliter pullen hier als zoete broodjes zonder blablabla voorzorgsmaatregelen. Als je  een paar druppels van het  goed over de vloer giet, hoor je de cement smelten, zie je hem oplossen in het niets en  ontstaat er een stinkende rookwolk die je neusharen verschroeit. Je ogen beginnen te tranen en ademen wordt moeilijk. Maar goed, ik was in de wolken met de tegelvloer.

Alleen kwamen er dus bubbels op mijn handen die pas de eerste keer verdwenen toen we ons dak voor een paar dagen in de steek lieten. Nog niet goed en wel twee dagen terug of ze herrezen ongenadig. Bizar. Ik maakte me zorgen, dacht dat ik allergisch was aan ons liefdesnest. Ik negeerde de jeuk, behalve ’s nachts, dan krabde en wreef ik het vel van m’n handen. Ik heb dat een jaar dapper volgehouden zo. Tot de koloniaal kordaat zei: “maar enfin, dat kan toch zo niet verder, met al die etterbuilen op je huidloze handen die je tot bloedens toe openkrabt. Ga dan toch naar de dokter?!  Het is misschien gewoon schurft.”

“Gewoooon schurft?!”

“ja, schurft. Het ziet eruit als schurft.”

Googlen. Inderdaad. Het ziet eruit als schurft. Help. Schurft.  Afspraak gemaakt met het National Skin Center. Nog een week moeten wachten voor ik op consult mocht met mijn kapot gereten   handen. Heel Singapore had blijkbaar schurft!  De dokter heeft tien seconden naar m’n pollen gekeken en de diagnose van ordinair handeczeem gesteld. Dat is hier trouwens een populaire  aandoening, wist dokter Melvin, een gedistingeerde  professor met  het hoofd van een tienerjongen, te vertellen.

Ik mag nooit meer schotels wassen of vloeren kuisen.

Is dit nu een handicap?, vraag ik me af.  Of eerder een luxe?

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

 1. vandepotgerukte said, on donderdag, 9 oktober, 2008 at 12:50 pm

  Of het een handicap is of niet zal U maar proefondervindelijk moeten testen . Maar ik ben er zeker van dat uw koloniaal het niet als een luxe zal beschouwen bij het aanschouwen van bergen schotels en stoffige tegelvloeren.

  Ik heb trouwens heel hard moeten lachen met:
  “Gewoooon schurft?!”
  “ja, schurft. Het ziet eruit als schurft.”
  In het Gents wordt dit te pas en te onpas gebruikt en o zo sappig uitgesproken: Get gij t’ schurft zeker!

  Was getekend


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: