Singajo's world

Kommer en kwel op Wall Street (2)

Posted in Uncategorized by singajo on dinsdag, 30 september, 2008

Ja zeg. Toen ik hier deze ochtend de virtuele krant bekeek en al die foto’s zag van bankvolk met de handen in het haar, de berichten las over Fortis en Dexia en de (voorlopige) verwerping van de Amerikanen om de economie te redden,  kon ik niet anders dan denken aan Wall Street broer. Zou hij de stress nog aankunnen? Zou hij van op zijn vijfendertigste verdieping naar beneden kijken, naar de Hudson? Zou hij denken; nu is het helemaal gedaan?

Skypen!

“Ja he zus, kommer en kwel op Wall Street. ‘k had het u toch gezegd dat het alleen maar erger ging worden. Maar je weet het ergste nog niet.”

“Je bent bankroet?”

“Dat ook zo ongeveer maar  waarschijnlijk sturen ze  me terug naar Brussel.”

“Hoe bedoel je?”

“’t Is hier misschien gedaan voor mij.  Ze hebben me een voorstel gedaan dat ik niet kan weigeren. Ik zou de Londen Desk overnemen. Allemaal goed en wel , schitterend misschien, maar het ergste is natuurlijk dat ge dan niet meer gaat kunnen schrijven over uw Wall Street broer, dan word ik gewoon nen Brusselsen employee en daar is toch niets aan?”

(zucht)

“Maar ze hebben toch iemand nodig in New York? Gaat er dan iemand anders op uw desk met uitzicht op Central park zitten.”

“Zelfs dat niet. Ik kan de  klanten blijven opvolgen vanuit Brussel. De laatste weken gaat er trouwens minstens 1 per dag over kop. Allemaal op straat zonder nog een frank in hun broekzak. Allemaal grandioos failliet.”

“Hoeveel ben je zelf al kwijt?”

“Dat zeg ik niet. Maar ’t voelt aan alsof ik de voorbije maand iedere week een supersonische bolide perte totale  heb gereden.”

(Stilte)

“Symp, ge moet u dat niet aan trekken. ’t Is maar geld.”

“ik trek me dat niet aan! Toch niet te erg. Ik kan tenminste zeggen dat ik rijk ben geweest. Ooit.”

(Hahahahahaha) 

7 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Aïda said, on dinsdag, 30 september, 2008 at 3:03 pm

  Bwa, op de Havenlaan in BXL heb je ook uitzicht op het water. En je moeder zal content zijn. En je kan weer gaan werken met de intentie van ooit eens rijk te worden.

  Ziedes hoe positief!

 2. vandepotgerukte said, on woensdag, 1 oktober, 2008 at 2:56 pm

  Zeg broer, ik weet wel dat U mijn broer niet bent maar ik ken uw naam niet vandaar, waarom hebt U uw centen niet geinvesteerd in één of andere van de pot gerukte figuur zijn schrijfsels, dat ware een veel betere investering geweest. Niet dat dat veiliger was maar achteraf kon U mischien nog zeggen: “Ben ik er aan gekloot geweest, ‘k heb er toch plezier aan gehad.”

  Enfin, sterkte daar in New York en als opsteker heb ik een adres gevonden daar in uw contreien waar U een frikadel kan nuttigen: 640 Main Street at Route 25A), Northport. 757-7959. Een beetje enkel geld hebt U toch nog hoop ik.

  Aha, een mens zou het nog vergeten, alles goed daar in SIngapore Singajo? Ik heb mij half het lazarus gezocht of er in Singapore frikadellen te verkrijgen zijn maar heb niets gevonden. Behalve Emanuelle Stroobant zijn stulpje niets gevonden. Maar die zal wel geen frikadelleke in het vet willen gooien vrees ik.

  Was getekend

 3. lies said, on woensdag, 1 oktober, 2008 at 7:51 pm

  en gij kunt dan weer zegen dat ge ooit een rijke broer hebt gehad… ’t is watte, met de banken…

 4. singajo said, on woensdag, 1 oktober, 2008 at 11:07 pm

  Voetnoot.
  mijn WS broer moogt ge wel niet onderschatten. Binnen de vier maanden is hij terug rijk(er). Crisis of niet. En ’t is niet uit armoede dat hij naar belgenland wederkeert, ze willen hem daar gewoon terug om een andere divisie te leiden. Want hij is steengoed in wat hij doet.

 5. 11 said, on donderdag, 2 oktober, 2008 at 6:57 am

  Zijn hart alleen al is goud waar – arm zal hij dus nooit zijn. Oef !

 6. WALL STREET said, on zondag, 5 oktober, 2008 at 5:44 am

  t plan is er ondertussen door en de beurs zakt verder…. Niemand weet het meer – we zijn het noorden kwijt. Onwaarschijnlijk eigenlijk we weten gewoon niet wat de doen. Onze branche wordt ‘herschikt’ aan een nooit gezien tempo. Werk je voor Fortis? tja voor de staat … Even erg als eind de jaren 20 wordt het wel niet toen verloor de beurs meer dan 80% … Kunst had ik er maar in belegd dan kon ik nog naar iets kijken. Ik was het trouwens van plan …. Ook daar zal de waarde wel vallen. De grote kopers van de afgelopen jaren verdienen dit jaar niks. Toegegeven het geld dat ze de laatste jaren verdiend hebben brengt hen wel door het volgend millenium of gaat geld helemaal zijn waarde verliezen …. Kunnen de centrale banken zomaar de persen laten rollen en geld printen …. Voor de rest alles goed in NY – central park was weer schitterend met de disco rollers ! I love New York ! Wie weet misschien herst

 7. singajo said, on zondag, 5 oktober, 2008 at 11:10 am

  @Wall Street broer: Tedju! je gaat dus echt terug naar BXL? en na herstel terug Wall Sreet? ’t Ziet er dus naar uit dat we elkaar zeker zullen zien met kerst. Kunnen we misschien in je nieuwe Brussels stulp logeren? Ik heb trouwens nog een schilderij van Nonkel Gaston dat ge kunt kopen als veilige belegging. Laat maar weten hoeveel je biedt lieve broer met het gouden hart.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: