Singajo's world

De gang der natuur

Posted in Uncategorized by singajo on donderdag, 25 september, 2008

We hebben zonet twee kampong kiekens in de oven gestoken en ik heb zelf hun kop eraf gehakt. Ge kunt hier natuurlijk ook propere kippenfilets kopen in de Cold Storage of bij Mustafa’s, maar zo een kampong kieken is heel sappig en sinds de koloniaal mij een praktische les in het afhakken van kop en poten heeft onderwezen, vind ik dat soort maaltijd preparatie een aangename keukenbezigheid. Ook het vet van de poep snij ik er kordaat af en dan prop ik het beest langs achteren  vol citroen en rode pepers en andere geheime kruiden.

Telkens ik die kop er genadeloos afzaag denk ik aan vroeger toen een vriend van mijn vader in onze tuin de hennen kwam slachten. Als kind zag het eruit als een horrorfilm. Al was het 1 keer ontzettend grappig. Toen hij met een krachtige zwaai de bijl door de nek liet gaan, floepte er warempel een ei uit de poep van het kieken. Een ei met een vlies maar zonder schelp. Wel een perfect ei en het rolde een hele weg door het gras. Het leek een mirakel maar het was gewoon de gang der natuur.

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Deftige Dame Marie said, on vrijdag, 26 september, 2008 at 1:32 am

  Toen ik nog te ver van de gang der natuur stond en aan de vishandelaar alhier vroeg of hij de kop van de vis wou snijden zei hij non.
  Parce qu’un poisson sans tête, c’est plus un poisson.
  Ik ben dus noodgedwongen richting natuur opgeschoven en koop enkel nog vis met kop.

 2. Aïda said, on vrijdag, 26 september, 2008 at 4:53 am

  Waar was je toen ik je nodig had?? Ik durfde niet. (Achteraf gezien een geluk want mijn kip huppelt weer gezond en wel en eierenleggend rond.)

  En de vis van Marie doet me denken aan die grappige anekdote over uw vakantiejob bij uw tante in la douce France.

 3. 11 said, on vrijdag, 26 september, 2008 at 9:16 am

  Sinds ik dergelijke afgrijselijke slacht-toestanden heb meegemaakt als bijgod driejarig kind, kan ik geen hap vlees meer door mijn keel krijgen. Ik begin zowaar nog te kokhalzen bij de gedachte. Bloed, vlees en paniekerig gekrijs vind ik te menselijk om het gewoon als dierlijk slachtafval -laat staan lekker voedsel- te beschouwen. Pas op, frikadellenworsten en pittavlees vind ik dan wel weer lekker, heel raar. Een pittabeest heb ik dan ook nooit in zijn blootje & bloedend in mijn ouderlijk huis zien hangen …. Het is toch wel verrassend dat dergelijke pure kinderlijke logica op deze leeftijd nog mijn smaakpapillen beinvloed. En pas op – er komt geen ratio aan te pas – tis puur zintuiglijk.

 4. vandepotgerukte said, on vrijdag, 26 september, 2008 at 1:31 pm

  Uw koloniaal is een vent zoals een vent moet zijn.
  Wat voor een geluidseffect maakte dat ei bij het wegfloepen? Het was voorwaar ook een Kampoooiiing kieken.

  Was getekend


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: