Singajo's world

Ik ben Wendy Van Wanten niet

Posted in Uncategorized by singajo on woensdag, 24 september, 2008

Heel zelden valt er een e-mail in de bus waarvan je even denkt “Que???”. Blijkt nu dat ik een vandaal ben. Ergens halfweg augustus omstreeks  vier uur en tien minuten  in de ochtend heb ik een digitale camera uit de handen geslagen van een vrouw. Dat was op een dansvloer, ergens op een feest. En blijkbaar had ik geen zin om op beeld vastgelegd te worden. Nu pas schrijven de eigenaars me om de schade te claimen. Dat de camera 250 euro kost en dat ik dat maar moet verhalen op mijn verzekering en het bedrag kan laten storten op rekening nummer X, swiftcode Y ter attentie van Z. In het schrijven stond minstens drie keer dat ik mijn verantwoordelijkheid moet opnemen. De ondergetekenden komen uit het land dat rechts van mijn geboorteland ligt als je naar de kaart van Europa kijkt. Verwonderd was ik niet. Wel ontzet.

Ik wist eerst niet over wat ze het hadden. Maar langzaam sijpelde het vergeten voorval terug binnen in mijn hoofd. Herinnerde ik me weer dat ik ze mijn naamkaartje had gegeven omdat ze na het “ongeval” maar bleven zeuren “hoe gaan we dat oplossen? Jij hebt die camera uit R. haar handen geklopt en het ziet er naar uit dat hij onherstelbaar is beschadigd.” Op dat uur van de nacht kon ik niet meer helder denken. Die zinnen bleven niet kleven in mijn hoofd, drongen niet door. Mijn hoofd stond op dansen, op verder feesten want ik was in een wilde mood. Dus zei ik voor de goede gang van zaken: “hier heeft u mijn kaartje, indien er een probleem is met jullie verzekering, bel me dan maar.”

Maar nu ben ik een beetje woest. Ik had helemaal niet gevraagd dat ze foto’s van me zouden nemen, ik haat beelden die buiten m’n wil om op facebook of flicker of hoe heet dat allemaal verschijnen. Ik ben Wendy Van Wanten niet. Tegenwoordig zou ze trouwens hetzelfde doen. Ik wil niet beroemd zijn en feest graag anoniem. Ze schreven me ook nog dat er vele getuigen het voorval kunnen bevestigen. Er zijn er misschien zelfs foto’s van! Ze schreven niet dat er evenveel getuigen hebben gezien dat ik wild te keer ging, dat in mijn buurt komen op eigen risico was omdat dat ik plaats nodig had voor mijn dansjes, omdat ik heftig in het rond sloeg met mijn armen. U moet weten; dansen  zie ik als een intense sportbeoefening en dan geef ik alles. En zelf vind ik het trouwens niet bijster intelligent om je op dat uur van de nacht met een camera  op de dansvloer te begeven tussen een bende troebele feestvierders.

Maar ik ben welopgevoed. Wil mijn verantwoordelijkheid opnemen. Heb hun geschreven dat ik geen verzekering heb. Dat ik voor een stuk wil tussenkomen in de kosten maar dat ik het toch ook wel een beetje hun verantwoordelijkheid vind. Of vergis ik me? 

Ze hebben niets meer laten horen. Zouden ze mij nu een proces aandoen?     

5 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. blanche said, on woensdag, 24 september, 2008 at 8:19 pm

  Heb je misschien een emailadres?

 2. singajo said, on woensdag, 24 september, 2008 at 11:37 pm

  begrijp niet goed wat je bedoelt… natuurlijk heb ik een e-mailadres. wie niet?

 3. blanche said, on donderdag, 25 september, 2008 at 12:53 am

  Ik bedoel dat ik iets in je mailbox wil posten maar ik zie geen emailadres op je blog.

 4. singajo said, on donderdag, 25 september, 2008 at 8:15 am

  Dag Blanche, ‘k heb m’n e-mailadres ondertussen gedropt in jouw mailbox

 5. vandepotgerukte said, on donderdag, 25 september, 2008 at 3:05 pm

  Bezaten die heikneuters ook de nationaliteit van dat rechtse land? Indien wel is voorzichtigheid geboden. U kan natuurlijk ook nog altijd uw broer inschakelen en proberen om DB te laten opdraaien voor de kosten. En idee mischien.

  Was getekend


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: