Singajo's world

En. Maar. Laten bezinken…

Posted in Uncategorized by singajo on vrijdag, 19 september, 2008

Voel me heel vreemd. Gisteren kwam er bezoek van ver en het was visite waar ik lang  naar uitgekeken had. Een vriend en ein-de-lijk kwam hij eens naar ons dak. Met champagne had ik hem opgewacht, me afvragend of hij in al die afwezige tijd, net als ik, (met zorg en toewijding), veel  rimpels zou hebben gekweekt.

Maar.

Op zijn rimpels heb ik niet gelet. Hij vertelde verbijsterende dingen. Voelde me als een biechtvader toen hij aarzelend en via omwegen bekende dat hij een leuk meisje had ontmoet en geld uit haar jeans had gejat toen ze zich afspoelde na een stomende vrijpartij. Ik voelde me  zo ongeveer persoonlijk bedrogen. Kon geen pap meer zeggen, geen slok meer drinken. Zelfs roken lukte niet meer. Een en al perplexiteit. Er zat opeens een stuk crapuul voor me. En geen vriend. Ik heb zo geen vrienden. Zoals hij “zoiets nooit zou doen”.

“Allez, ik ben zo toch niet?!”, vroeg hij smekend. 

Maar .

Hij is dus wel zo. En sinds jaren toch wel een vriend.

“Wat moet ik daar nu mee?”, vraag ik me af. Al de hele dag. En de voorbije nacht.

Als hij heel binnenkort terug naar haar stad gaat, is het met 1 doel. Haar vinden. Opbiechten. Geld terug geven. Zeggen dat hij zo niet is. Dat hij haar leuk vindt. Ook in bed. 

Indien ik het meisje zou zijn, zou ik HARD spuwen in zijn gezicht. Of hem gewoon niet zien. Negeren.  

Maar.

Hij is een vriend. Op wie ik ontzettend kwaad ben. In wie ik vierduizend driehonderd zeventig kilogram en zevenhonderd vierenvijftig gram gehakt ontgoocheld ben.  

En.

 Hij weet het. 

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. tijdtussendoor said, on zaterdag, 20 september, 2008 at 2:23 am

    Ontgoocheld en teleurgesteld in een vriendschap, pff…even bekomen ja…

  2. vandepotgerukte said, on zaterdag, 20 september, 2008 at 4:06 pm

    Toch noemt U hem nog steeds een vriend.Dat vind ik wel klasse hebben. De overgrote meerderheid schreeuwt meteen van de daken “Daar spreek ik nooit meer tegen.”

    Doet mij een beetje denken aan het gevoel dat Joe heeft nadat Fransje en zijn broer gevochten hebben op café.

    Was getekend


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: