Singajo's world

Kommer en kwel op Wall Street

Posted in Uncategorized by singajo on donderdag, 18 september, 2008

Had eergisteren mijn Wall Street broertje aan de lijn.

Ik dacht zowaar dat zijn vriendin hem had verlaten of dat hij de diagnose van een ongeneeslijke ziekte had gekregen toen hij zuchtend en hoorbaar aangeslagen zei: ”’t is hier kommer en kwel.”

Maar met zijn lief ging alles meer dan naar behoren en ook over zijn gezondheid had hij geen klachten.

Hij zei; “Zus, jij beseft het gewoon nog niet maar de wereld is in elkaar aan het vallen. Het is voorbij. We staan met onze neus voor een gigantische economische crisis. Banken zullen failliet gaan. Lees jij de kranten niet?”

“Jawel, ik lees dagelijks bijna alle rubriekjes in het weeweewee Snelnieuws van de Standaard, maar om de een of andere reden sla ik de ellenlange lijst economisch nieuws altijd over. Is het dan zo erg? 

“Het is een ramp.“

“Moet ik snel naar de winkel om boter, rijst en suiker te hamsteren?”

“Ja, lach er maar mee. Ik raad je toch aan om al je geld over verschillende financiële instellingen te verdelen want dan maak je kans om toch nog iets over te houden.”

“Maar Symp, ik heb helemaal geen geld!”

“Mmmm.”

“ik heb het u toch altijd al gezegd: geen geld geen zorgen.”

Ondertussen zit Wall Street broer op het vliegtuig richting Brussel. Voor een bedrijfsfeestje dan nog wel. En om al zijn geld van de bank te halen en te begraven in de tuin van ma en pa.  

8 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Aïda said, on donderdag, 18 september, 2008 at 1:29 pm

  Wel, E. probeert me dat nu ook al een paar dagen aan mijn verstand te brengen dat de toestand heel ernstig is en dat we (mensen als ik dus) niet beseffen wat voor gevolgen dit zal hebben. Ik zie ook direct niet het probleem, maar ik heb dan ook geen beleggingen. Inderdaad simpel 🙂

 2. tijdtussendoor said, on donderdag, 18 september, 2008 at 2:34 pm

  Gelukkig heb ik niet zoveel geld om me er zorgen over te maken:-)

 3. bibman said, on donderdag, 18 september, 2008 at 3:59 pm

  Tja ik herinner me nog de lessen van prof Gaus en zijn curven. Die bankyups moeten wat leren relativeren. Up and down and on the long run we’re all dead… Sorry voor mijn misplaatste misantropie 😀

 4. blanche said, on donderdag, 18 september, 2008 at 5:16 pm

  Het probleem is dat het probleem wijder is dan alleen maar beleggingen.

 5. vandepotgerukte said, on donderdag, 18 september, 2008 at 6:26 pm

  Adres van ma en pa graag.

  Was getekend

 6. Wall Street said, on vrijdag, 19 september, 2008 at 12:31 am

  Het financieel systeem staat te kraken … dat heeft niet enkel gevolgen voor de aandelenkoersen… Mensen staan op straat en als u dacht dat het bij de big swinging dicks blijft die wel een andere post vinden heeft u het verkeerd. Achter iedere trader of fonds manager zitten nog zoveel andere mensen administratie, regelgeving, communicatie, etc. Als het vertrouwen niet snel terug komt en er weer geld van links naar rechts geslingerd wordt mag je er zeker van zijn dat er nog een massa mensen op straat komt te staan. Het zal niet bij de financiele wereld blijven. Kommer en kwel maar een oplossing komt er wel. Tis de moment …. tis spannend … tis uitdagend … maar lastig! Den Optimist

 7. singajo said, on vrijdag, 19 september, 2008 at 10:12 am

  hoop dat je snel weer kunt slingeren van links naar rechts met dat geld optimistische Wall Street (broer!), niet alleen voor het welzijn van de mensheid maar evenzeer omdat ik blijf dromen van je familie buitenverblijf in la douce France!

 8. vandepotgerukte said, on vrijdag, 19 september, 2008 at 10:27 pm

  Wall Street oftewel broeder van Singajo. Zou het kunnen dat U werkzaam bent voor een Europees land? Een buurland van België?

  Was getekend


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: