Singajo's world

Kitschshoot

Posted in Uncategorized by singajo on woensdag, 17 september, 2008

’t Had iets lekker ouderwets, de studioshoot in  Changi hospital . Ze hadden ons gevraagd om statische portretten te maken van sportlui die poseren voor de een of andere postercampagne ter promotie van een sportief leven. En ze wilden iets heel klassiek, met zo’n gevlekte achtergrond. De opdracht  deed me denken aan de pasfoto’s die je vroeger liet maken bij de dorpsfotograaf, of aan studio foto’s van naakte baby’s op een schapenvelletje. Ik vind het resultaat over the top kitsch. Hou ik wel van. En het was een amusante dag. Dat vooral. De koloniaal kon het niet laten om een meer dynamische versie te maken met de modellen in actie en dat zorgde voor grappige beelden en een onvergetelijke goal.

Mr. Kor Hong Fatt, 76. Ontdekte de deugden van het  marathon lopen toen hij 71 was. Heeft er ondertussen met gezonde trots 10 op zijn palmares en loopt iedere week minstens 70 km. Bij wijze van oefening. Schattige, timide man die met toewijding zorgt voor zijn invalide vrouw. Kijkt liever heroïsch dan lacherig.

 

Muhammad Al-Qaasimy, 16, was ook wel goed. Speelt als aanvaller bij het nationaal junioren elftal. En die ploeg is naar eigen zeggen internationaal veel meer waard dan de grote mensen ploeg. Schopte tijdens de shoot hard tegen de bal die als bij toeval door een open deur vloog en een verpleegster 10 dagen de werkonbekwaamheid in sloeg. Van een goal gesproken! Faut le faire.

 Mr Lua Choon Huat, 43 loopt eveneens marathons. Zonder twijfel het model dat ons met zijn enthousiasme het meest plezier heeft bezorgd. Al beseft hij dat zelf niet.  Maakte gekke vreugdesprongen en kon niet lachen op commando. Was de enige die ook een paar vuile schoenen had meegebracht, sportsloffen waaraan je kon zien dat ze al duizenden kilometers hadden gelopen.

  

Mr Ong Lye Huat, 56, F1 Driver. Buiten competitie weliswaar. Verdient zijn centen achter de stuurknuppel van de airbus. Vliegt binnenkort op Toulouse en bekwaamt zich daartoe in de Franse taal. “Mewci bookoe”, zei hij telkens ik zijn haar had goedgelegd. Hij had zelfs FI ondergoed bij, alsof je dat door zijn pak zou zien op de foto. Actiefoto was moeilijk. Zijn racewagen was te groot voor de studio.

 

The Chong sisters, 14 en 8. Een ware nightmare die zusjes. Kwamen anderhalf uur te laat en goed voorzien van misplaatste sterallures. De ultieme remedie om voorgoed af te zijn van een dochterwens. De oudste riep voorturend naar het kleine meisje dat ze haar dikke (!) buik moest intrekken, dat ze er uitzag als een lompe pad. Ze schreeuwden de hele tijd tegen elkaar en tegen hun charmante moeder. Springen konden ze wel. Dat maakte veel goed.  

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. vandepotgerukte said, on woensdag, 17 september, 2008 at 6:18 pm

    Over formule 1 gesproken. Begint de stad nog niet op zijn kop te staan voor dit evenement? Leuke kiekjes trouwens, alhoewel nu ik weet dat die twee zusjes krengen zijn ik die foto de minst mooie vind.

    Was getekend

  2. bibman said, on donderdag, 18 september, 2008 at 3:54 pm

    Die foto van Mr. Kor Hong Fatt makes my day 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: