Singajo's world

Stijladvies

Posted in Uncategorized by singajo on zaterdag, 13 september, 2008

Ze wou vandaag afspreken op Orchard Road, niet bepaald de straat die ik hier veelvuldig frequenteer. Aan Paragon dan nog wel, een van de meest poshy shopping malls waar ze dure merken verkopen. Ze kwam naar me toe gewandeld met een heel pak kleren onder de arm in droogkuisverpakkingen. Indien ik haar niet had gekend, zou ik gedacht hebben dat ze styliste was, net terug van verzameljacht. Maar ik ken haar dus. Ze vertelde dat ze net  op betaalde visite was geweest bij een stijlconsultant. Iemand die haar advies had gegeven omtrent de maatpakjes en jurken die ze best aantrekt om zich naar de office te begeven. Ik was sprakeloos. Iedere keer eigenlijk als ze me haar laatste hobby toelicht. Nu dus dit. De vorige keer was het nog relatietherapie. De consulente had een blik op haar garderobe geworpen en meegedeeld dat ze eigenlijk wel goed bezig is. Met haar kleren dan. Maar dat ze misschien wat meer fellere tinten kan toevoegen in haar kleerkast en dat Betty Barclay een prima merk is voor corporate outfits. Ze heeft ook op een briefje geschreven waar ze Betty Barclay verkopen in Singapore. Alstublieft. Dat is dan 250 dollar voor mijn tijd en ga nu maar shoppen. Fel roze en fel blauw.

Maar ze kon niet shoppen. Het gewicht van de donkere jurken en mantelpakjes die ze al onder haar arm meezeulde liet niet toe om er nog twee zakken vol felle Betty Barclay kleren aan toe te voegen. Ze heeft dan maar een salade besteld. En een pasta. En een chocoladetaart. En een iced cappuccino. Ze heeft rare remedies tegen de verveling. En hoe meer ze zich laat adviseren op wat voor vlak dan ook, hoe vreemder ik haar vind, hoe meer ik haar ga bekijken als een hysterisch vrouwenpersonage uit een Amerikaanse soap.  Ik vond het raar dat ze aan de serveerster vroeg om de salade puur te serveren, met drie lepels azijn en 1 theelepel olijfolie. Hoe ze er op hamerde om de iced cappuccino te bereiden met decafeïne koffie. Maar gisteren had ze blijkbaar nog haar diëtiste gezien die haar salade en dressing advies had gegeven voor amper honderd en negen dollar. Dat vrouwmens had ook gezegd dat cafeïne cellulitis bevorderend is. En chocoladetaart was echt uit den boze, had de diëtiste streng gezegd, indien ze de vijf kilo die er op drie weken tijd waren bijgekomen weer af wou. Maar ze kon het niet laten. Ik heb de taart afgepakt en opgegeten en heb daar geen geld voor gevraagd.

Alweer een goede daad verricht vandaag. 

Tagged with: ,

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. vandepotgerukte said, on dinsdag, 16 september, 2008 at 1:33 pm

    Aanvaard die dame ook raad via het Internet? Anders wil ik ook wel betaalde raad geven.

    Was getekend


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: