Singajo's world

Adieu (bis)

Posted in Uncategorized by singajo on maandag, 1 september, 2008

We gaan alle drie het huis uit. Moeten een locatie zoeken voor een shoot, de zoon gaat basket spelen met zijn oude schoolmakkers. Hij wil zijn schoenen aantrekken maar die zijn weg. Hoezo weg? Ja weg. Op dezelfde manier dat mijn groene italiander is verdwenen, zijn z’n nieuwe sportschoenen in het niets opgelost. We geloven het niet. Kruipen op onze knieën door het huis, hoofd onder de kasten, onder het bed, onder de tafel maar geen schoenen te vinden. Ik word zowaar kwaad. Wie steelt er nu schoenen?? Wie komt er ongevraagd op ons dak als wij ongeremd aan het spelen zijn?

En wat nu?

“Ik trek wel mijn gewone schoenen aan. Maar mag ik volgende week een paar nieuwe?”

Ik denk: We komen die dief misschien wel tegen: op een groene fiets met witte schoenen aan en dan mep ik hem tegen de grond… Ik denk dat het misschien een construction worker is. Misschien wel een van die slaven die ondergedoken leeft in die bouwwerf naast onze deur.

Mijn kwaadheid smelt weg.

Ik denk:  ‘t is vandaag zondag en dan lopen er hier duizenden, wel tienduizenden construction workers door de buurt om samen hun vrije dag te vieren. Je kunt hier dan over de donkere hoofden lopen en al die lijven ruiken naar goedkope zeep, hun lijven verpakt in de properste, gladgestreken kleren en vandaag loopt er een tussen met een fier hoofd en gloednieuwe sportschoenen aan. Wel, het is hem gegund. Een beetje toch. Zo probeer ik mezelf te sussen.

Maar ik kijk naar alle voeten als ik de straat inwandel.

En in de donkere mannen hun ogen. Met een blik van “heb jij het per ongeluk gedaan? Zeg het. Ik zal niet kwaad zijn.”   

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. tijdtussendoor said, on maandag, 1 september, 2008 at 4:29 pm

    Toch maar een klein omheiningkje zetten rond het dak:-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: