Singajo's world

Oproep

Posted in Uncategorized by singajo on maandag, 18 augustus, 2008

Beste lezer,

Graag uw aandacht voor volgend verzoek. In het kader van een relationele kwestie zou ik hier graag een korte enquête afnemen. Afgaande op de reacties die hier doorgaans gepost worden is de kans op succes heel klein. Maar toch. Help me! Alstublieft!

Valsspelers onderscheppen is gezien mijn methode onmogelijk maar ik reken op uw goede wil: de bedoeling is dat u antwoordt op onderstaande vraag zonder eerst Google of een andere zoekmachine te raadplegen.

De vraag is: Wie of wat is Kaaba. Leg uit. Ook als u in de verste verte niet weet wie of wat, heel graag, misschien zelfs liever, een reactie.

Van harte dank voor uw bereidwillige medewerking.

 SJ

PS. Als u niet wil dat uw reactie op deze blog verschijnt. Please let me know. (als u al eerder een reactie op deze blog geplaatst heeft,  verschijnt uw reactie automatisch, maar ik doe dan mijn best om die er asap af te halen.)

Tagged with: , ,

17 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. tijdtussendoor said, on maandag, 18 augustus, 2008 at 5:18 pm

  Een Indische God?
  Wilde gok:-)

 2. blanche said, on maandag, 18 augustus, 2008 at 10:43 pm

  Laat me raden, iemand plaagt je omdat je niet weet wat kaaba is. Maak je geen zorgen, de meeste mensen die er thuis geen hebben weten niet wat kaaba is. Raar toch, als je het antwoord weet is de vraag gemakkelijk, blijf je het antwoord schuldig dan is de vraag moeilijk.

 3. Aïda said, on dinsdag, 19 augustus, 2008 at 1:19 am

  Kabala ken ik maar kabaa, daar heb ik nog nooit van gehoord. Heb ik het in huis?

 4. SveN said, on dinsdag, 19 augustus, 2008 at 2:43 am

  Ik weet dat het eigenlijk ka’aba is en niet kabaa. Ik weet dankzij mijn moslimleerlingen dat het met de Islam te maken heeft en ik denk ook met een moskee. Maar verder weet ik het dus niet.

 5. blanche said, on dinsdag, 19 augustus, 2008 at 3:24 am

  Neen Aïda, je hebt het beter niet in huis want er komt meer volk dan je lief is naar kijken. Wat is kabala? ik ken alleen kabila.

 6. johan said, on dinsdag, 19 augustus, 2008 at 1:29 pm

  ik wist het ook niet tot ik het ging opzoeken en dan was het dju, dat had ik moeten weten / dat heb ik ooit geweten…

 7. Aïda said, on dinsdag, 19 augustus, 2008 at 2:28 pm

  Kabala is mij bekend geraakt door Madonna. Zij doet daar aan. Aan Kabala. Maar ’t is eigenlijk Kabbalah, heb ik net opgezocht. Maar terwijl ook het andere gegoogeld en vanzelfsprekend ken ik het (het zou wel erg zijn indien niet) maar nooit geweten dat dit zo heet.

 8. Ella Guru said, on dinsdag, 19 augustus, 2008 at 3:04 pm

  Zonder spieken naar de vorige comments en zonder google…. Volgens mij is het dat massieve zwarte gevaarte waarrond Moslims cirkelen als ze op pelgrimstocht gaan naar Mekka.

  Ik denk dat het een grote steen is, maar geloof dat niemand precies weet uit welk materiaal het gemaakt is.

 9. Deftige Dame Marie said, on dinsdag, 19 augustus, 2008 at 3:44 pm

  Wat is kaaba? Is het eetbaar? Hier in de verste verte geen kaaba te bekennen en nu ga ik googelen.

 10. bianca said, on dinsdag, 19 augustus, 2008 at 8:33 pm

  Zou dat woord dezelfde oorsprong hebben als cabane en cabanon?
  Dat is toch ook een soort gesloten bouwwerk en je kan er ook rond lopen.

 11. singajo said, on woensdag, 20 augustus, 2008 at 12:51 pm

  “er zijn echt wel heeeel veel mensen die weten wat de Kaaba is”, zo zei de koloniaal lichtelijk verontwaardigd en ontgoocheld toen ik met mijn bek vol tanden stond. Hij leek wel te denken; “met wat voor een achterlijk schepsel zit ik hier nu in huis.” Ergens wist ik wel met wat het te maken had, maar ik kon het niet omschrijven. Voelde me zo dom na een korte google beurt want dat had ik toch ooit geleerd op school. Of hoe kennis kan vervagen. Of hoe je iets niet zult vergeten als je er in het leven mee geconfronteerd werd. In mijn geval; met een soortement van artistieke kopij. Dank aan allen, ook aan de reageerders die niet wilden afgaan “en public” en me mailden, de koloniaal heeft me mijn cultuurbarbaarsheid vergeven omdat ik niet de enige domkop ben, zoals ik hem trouwens had voorspeld…
  Proficiat Ella, u bent de slimste van de klas.

 12. vandepotgerukte said, on woensdag, 20 augustus, 2008 at 4:08 pm

  Geen flauw idee.

  Was getekend

 13. Ella Guru said, on woensdag, 20 augustus, 2008 at 5:53 pm

  Ik was bijna juist, maar toch ook niet helemaal… Na een googlebeurt bleek dat die zwarte steen er eigenlijk binnenin ligt… 🙂 Soit, het ding was in elk geval ook zwart.

  Een gebouw… pfuh. Ik kende het vanin een jaarlijks terugkerend item in Het Journaal (Hiep! Hiep!), maar het lijkt toch helemaal niet op een gebouw?

 14. Aïda said, on woensdag, 20 augustus, 2008 at 11:09 pm

  Eigenlijk wisten we dit allemaal hoor SJ, (wie weet dit nu niet!!!) maar de situatie is herkenbaar en het laatste wat we willen is dat een godsdienstkwestie een breuk zou betekenen in je relatie.

  (Grapjeuuu)

 15. zeezicht said, on donderdag, 21 augustus, 2008 at 1:19 am

  Geen flauw idee! Ken wel kabaal… maar dat zal wel iets anders zijn zeker?

 16. nel said, on zaterdag, 23 augustus, 2008 at 3:49 pm

  Maar enfin, wat is het nu? Nu weet ik het nog niet!

 17. Jurjen said, on zondag, 24 augustus, 2008 at 4:59 am

  Eetbaar zal het waarschijnlijk niet zijn. Maar kan je het ruiken?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: