Singajo's world

Roof with a view (2)

Posted in Uncategorized by singajo on maandag, 11 augustus, 2008

Sinds gisterenavond zijn we een uitzuipkroeg rijker in de straat en dat nieuwe oord des verderf ligt twee huizen verder dan de karaokebar die er al was.

Oooh, wat was de openingsceremonie een groot jolijt. Bloemstukken werden met trucks aangereden, verse hoertjes trippelden op high heels naar binnen, wierrook werd ontbrand en valse gezangen weerklonken loeihard tot op ons dak.

Tot hij kwam. Zo rond middernacht. Een eersteklas herrieschopper en vijfderang gangster. Brullen en schreeuwen, schoppen en slaan tegen alles en iedereen in het voorportaal. Hij gooide de pompeuze bloemstukken aan flarden in een onovertroffen choreografie. Het was bijna kunst. Hoertjes liepen gillend weg met hun schoenen in de handen en de uitbater kreeg een rake rechtse in zijn gezicht geplant. Deed duidelijk pijn. De hele straat stond erbij en keek ernaar.

Ik durf te denken dat de kabaalmaker, die na zijn geslaagde vuistslag de armen in de lucht stak als een eersteklas bokser die de tegenpartij KO had gemept, was ingehuurd door de eigenaar van de andere keet. Iedereen heeft zo zijn eigen methoden ter bewaking van verworven territorium.

Singapore is een ware copytown. En het clientèle niet om zeggen loyaal. Het gras is, jawel, altijd groener aan de overkant. Nieuwst is hot en nieuw is hier snel oud en out. Vandaag geen meisjes in de grijze skai zetels van de louche zakenman die eerst dacht om hier rijk te worden met een dozijn kwelende deernen. Voor 5 dollar extra zijn ze wellicht naar de nieuwste plek verhuisd. Ze moesten wel, willen ze hot zijn.

Tagged with: ,

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. tijdtussendoor said, on maandag, 11 augustus, 2008 at 10:38 pm

  Jullie hebben geen televisie nodig ’s avonds:-)

 2. Aïda said, on dinsdag, 12 augustus, 2008 at 1:17 pm

  Soms vraag ik me af wat dit doet met een mens.

  Zo’n vrouwenwinkel vlak onder je neus. Of de alomvertegenwoordiging van dit soort slavenhandel tout court in je dagelijks leven.

  Levert wel prachtig leesvoer.

 3. vandepotgerukte said, on vrijdag, 15 augustus, 2008 at 3:02 pm

  Hebt U een motorwinkel als onderbuur? Ik merk een reclame voor helmen op aan de gevel.

  Was getekend

 4. singajo said, on zondag, 17 augustus, 2008 at 11:14 am

  @ vdp: die winkel ligt links beneden ons dak, tussen de twee karaokebars. Verder in de straat veel foodstalls, massagesalons en tempels. Binnenkort krijgen we trouwens als onderbuur een Indische kookschool. Ik ruik de curry nu al.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: