Singajo's world

Ze zijn weer bezig

Posted in Uncategorized by singajo on zaterdag, 26 juli, 2008

Al een paar weken nu, lijkt hier op zaterdagavonden, als de zon bijna aan de horizont is verdwenen, alsof ze de stad zullen bombarderen. De straaljagers zoeven in zwermen en met charivari over ons huis naar de binnenstad. Alsof het einde heel nabij is. Maar ze hebben totnogtoe nog geen bom laten vallen, en ze zijn dat beslist ook niet van plan. De luchtmacht oefent al een maand voor de nakende parade op 9 augustus ter ere van National Day. Vorige week stond ik op dit tijdstip ergens in de stad in een straat waar iedereen doorgaans naar winkelramen kijkt. Maar toen liep iedereen naar de hemel te staren. Het showspel van de snelle vliegers was dan ook impressionant. Ze produceerden lange rookpluimen die rare kronkels vormden in de avondblauwe lucht. Zeker het duet van twee stunters die laag bij de grond uit elkaar gingen en zowaar een perfect rookhart aftekenden aan het firmamanet.

En toch begrijp ik het niet. Singaporezen zijn doorgaans angsthazen, hun veiligheidsmaatregelen zijn dikwijls lachwekkend stoïcijns. Maar als het op die parade aankomt, die miljoenen kost, lijken ze me roekeloos. Een luchtshow boven de binnenstad! Met een bang hart stond ik te kijken naar een sextet van kronkelende straaljagers, ze leken op geen millimeter van elkaar verwijderd tijdens hun loop. Ze gaan botsen – ontploffen –neerstorten, dacht ik. Natuurlijk gebeurde dit niet, maar indien er toch iets mis zou gaan, schaffen ze National Day hier gewoon af. Daar ben ik wel van overtuigd.

Ik ga nog wat kijken naar hun kunsten nu, in blijde verwachting van broer Sympie. Die hangt op dit eigenste moment ergens boven Tokio, maar vannacht zal hij eindelijk op ons dak staan! En ik ben niet ziek! Maar wel een beetje zenuwachtig natuurlijk.

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. tijdtussendoor said, on zondag, 27 juli, 2008 at 6:34 pm

    Geniet van het samenzijn!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: