Singajo's world

Waarom het leven mooi en niet schoon is vandaag

Posted in Uncategorized by singajo on zondag, 6 juli, 2008

Omdat mijn vader heeft gezegd dat ik mijn Nederlands moet verzorgen en niet mag vervallen in slecht Vlaams.

Het leven is dus mooi vandaag en niet schoon want schoon heeft een andere betekenis zegt vader en dat ik schoon mooier vind dan mooi is volgens hem geen afdoend argument om schoon toch te gebruiken. Mijn vader begint onze skype gesprekken tegenwoordig altijd met taaladvies.

“Zeg zussie”, zegt hij dan, “vind je nu echt dat je dat zomaar kan schrijven dat die vriend op uw vriendin gekropen is? Is dat niet plat?”

“Ja pa, maar het was ook plat”

“Waarom schrijf je niet dat hij haar gepakt heeft?”

“Mmm. Als hij er nog eens opkruipt zal ik dat doen.”

“En ik vind toch ook dat Dalida geen onderbroek kan dragen. Is slipje geen beter woord?”

“Als kind kende ik alleen onderbroeken pa. Slipjes, tanga’s, strings en van die dingen stonden toen nog niet in mijn vocabulaire.”

En zo gaan we dan wel een half uur door. En dan komt moeder in haar fuchsia peignoir het beeld ingelopen, duwt ze mijn vader weg en vraagt ze of ik uitkijk naar de komst van kleine Symp ook wel beter gekend als mijn broertje, de blitse zakenman die ook aan een andere kant van de wereld woont en hier over welgeteld drie weken op mijn dak zal zitten. Dan zeg ik dat ze daar niet mag naar vragen want dat ik er niet wil aan denken omdat ik dan gegarandeerd met 40 graden koorts in bed zal liggen als hij hier neerstrijkt want dat ik dat dus altijd heb als ik uitkijk naar iets. En dan zwijgt mijn moeder want mijn moeder is wat dat betreft toch wel een beetje hetzelfde als ik.

Vandaag is het leven mooi omdat ik niet denk aan mijn broertjes komst. Alhoewel. 

Tagged with: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: