Singajo's world

Waarom het leven schoon is vandaag

Posted in Uncategorized by singajo on donderdag, 3 juli, 2008

Omdat ik mijn liefste vriendin heel graag zie, ook al zie ik haar niet. Omdat mijn broertje een ticket heeft geboekt waardoor we elkaar over enkele weken en na bijna twee jaar nog eens lijfelijk kunnen vastpakken, omdat we dan uren en dagen gaan kunnen kletsen en discussiëren en mijmeren over onze jeugd. Omdat het zalig waait. Omdat ik een zoveelste aanvraag heb ingediend voor een workpass en overtuigd ben dat het dit keer niet mis zal lopen. Omdat ik Nootje heb gezien dankzij skype en hij mijn hoofd niet vergeten was. Omdat er mooie muziekjes uit de tempel komen. Omdat er een grappige oorlog woedt tussen Patrick Janssen en mijn schrijversvriend. Omdat ik Hannah heb gehoord, haar zalige Limburgse accent, haar lieve woorden, haar vrolijkheid ondanks haar gebroken hart. Omdat er nog mensen zijn die geloven in de liefde. Omdat er terug een Antonioni te zien is deze avond. Omdat ik Demis heb teruggevonden. Goeie ouwe Demis met zijn stroperig lied waar ik als kind zo gek op was. Omdat mijn liefste mijn liefste is, dat vooral. Omdat ik me vandaag geen zorgen over morgen maak. Omdat mijn Groene-Italianer-Rouw bijna over is. Omdat de zon schijnt, omdat de getoaste rozijnen-boterham met choco heel lekker was, omdat er een musje over de terrasmuur trippelt. Omdat ik toch wel vind dat het leven schoon is als je niet teveel het Nieuws leest – en dan nog: Ingrid Betancourt is eindelijk vrij! Ook daarom is het leven schoon vandaag.  

En omdat ik aan mijn ma en mijn pa denk als ik dit lied hoor. Omdat ik hen dan in gedachten zie dansen, mijn moeder vol overgave, mijn vader een beetje stuntelig. En omdat ik vind dat mijn pa een beetje op den Demis leek toen ik kind was. Ook daarom is het leven schoon vandaag. 

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aïda said, on vrijdag, 4 juli, 2008 at 3:56 pm

    Mooi mooi.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: