Singajo's world

Dievenmarkt

Posted in Uncategorized by singajo on woensdag, 25 juni, 2008

Ik liep daarnet over de vlooienmarkt.

Dan toch op zoek naar een nieuw fietske want ik heb het ondertussen wel gehad met de metro. Ik reis liever boven de grond.

De “Thief Market” die hier als toeristische attractie hoogtij viert, heeft zijn naam niet gestolen. Ze gooien er met andermans fietsen naar uw hoofd. Vers gestolen exemplaren die je niet meteen kunt kopen: eerst dient de heler ze van een nieuwe kleur te voorzien. Doorgaans zwart. Alles wordt overspoten, zelfs de pedalen. Wel een half uur heb ik staan kijken naar de werkzaamheden van zo’n zwartwasser. Ik had m’n oog laten vallen op een exemplaar dat van heel ver een heel klein beetje uitstaans had met m’n gekidnapte Italianer. De kleine blootvoetse kale man was overtuigd dat ik toe zou happen en begon kwistig te spuiten. Het mooie blauw verdween en de tweewieler transformeerde in een matzwart lelijk geval. “Steek hem in uw gat”, wilde ik zeggen, maar ik zweeg en slenterde verder. Ik wil nog steeds mijn eigen fiets terug.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: