Singajo's world

Ocharme Fret

Posted in Uncategorized by singajo on woensdag, 30 april, 2008

Nog 1 keer slapen en dan vliegt Fret voor een korte break naar Gent en dan kunnen de koloniaal en ik weer naakt rondlopen door ons huis, dan kunnen we vrijen wanneer we willen en dan zullen we beslist ook een paar dagen voor 3 uur in de ochtend in ons bed liggen zweten na minder wijn dan de laatste dagen.

Fret woont hier nu. Help.

Hij huurde eigenlijk een kamer bij een Chinese Aunty  die alleen Chinees spreekt en getatoeeerde wenkbrauwen heeft en haar kartonnen-binnenmuren-huis volpropt met vrijgezellen van verschillende kleuren. Echt wel een maffe plaats in een slordige buurt van de stad. Die aunty was wel een vriendelijk mens maar ze zat altijd in haar velouren sofa naast de deur van Fret zijn kamer zonder ramen. Een donker hol met tl-lampen aan het plafond en van tijd tot tijd  zag je er al eens een kakkerlak oversteken. Als Fret ging slapen tussen de kartonnen muren sliep hij niet maar luisterde hij heler nachten naar de snurkconcerten van de gekleurde medebewoners, met vooral luide solo’s van zijn huisbazin die niet zelden  indommelde in haar sofa. Ze zat daar altijd, nooit kon Fret een meisje in zijn kamer smokkelen. Op een dag heeft er een onbekende Frets Calvin Klein onderbroek van de wasdraad gejat en toen was Fret het daar beu. Alles in acht genomen. Hij is op zoek gegaan naar iets anders en had dat anders gevonden een paar straten verder dan ons dak. Zo fier als een gieter was hij met zijn bebalkoneerde appartement. Tot hij er zondag wou intrekken. Hij stond daar met zijn stoel en vijf valiezen maar hij mocht niet binnen want er woonde iemand anders. Die iemand anders zuchtte toen ze zijn kale hoofd zag en zei dat Fret al de vijftiende was in drie dagen tijd die de plek kwam claimen. Ja, Fret had een huurcontract getekend maar zijn zogezegde huisbaas bleek een vroegere huurder te zijn die er nu vandoor is met 15 maanden huur want iedereen had hem dat als waarborg gegeven. Fret stond daar proper en had geen poot om op te staan en geen bed om in te slapen. Tuurlijk kon hij naar hier komen. Hij noemt me niet voor niks ‘maaaaa’. Komt zich hier doorgaans wekelijks volsteken met voedsel  zoals gulzige kotstudenten dat plegen te doen als ze in het weekend uitgehongerd op visite bij ma en pa gaan. Maar ook hier geen bed voor Fret. Hij kan kiezen tussen de hangmat of onze fake Louis quatorze zetel. Maar hij krijgt wel iedere dag ontbijt.

Sinds Fret hier woont zingt Iggy Pop van ’s ochtends vroeg door de boxen op ons terras en de hele straat mag het horen. Moet het horen. Fret loopt hier dan rond in een nieuwe Calvin Klein onderbroek en een blauwe helm op zijn hoofd en dan springt hij op mijn fiets en rijdt hij rondjes op het dak. Het is fijn, zo een Fret in huis, maar ook wel vermoeiend. Een week rust. En dan mag hij terugkomen in afwachting van een goed contract. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: