Singajo's world

Spelbrekers

Posted in Uncategorized by singajo on maandag, 7 april, 2008

Mijn koloniaal heeft deze ochtend zijn gebaloneerde camera de lucht in gelaten om een luchtfoto te maken van de supersonische stad. Mijn taak was de auto’s en brommers op afstand houden want zijn uitverkoren plek was een drukke baan, voorts mocht ik de camera opvangen telkens hij naar beneden kwam. Onderwijl zijn we zeer bedreven in dit soort matinale activiteiten. Half geeuwend stond ik daar  met mijn armen te zwaaien toen er opeens twee ijverige agenten op ons afkwamen. Nogal kordaat. Ze vroegen natuurlijk mijn naamkaartje maar ik had er gelukkig geen bij. Om de een of andere reden heb ik geen vertrouwen in agenten. Ze staarden een beetje dwaas naar de balonconstructie en de ronddraaiende camera. De koloniaal deed alsof zijn neus bloedde en liet naarstig de balon hoger in de lucht. Het licht zat net perfect. Maar de agenten deden het donderen. De camera moest nu en wel onmiddellijk naar beneden. Toch ambetante mensen, die flikken. Wel heel hoffelijk en beleefd en zo, alleen vervelend dat je er geen neen moogt tegen zeggen.

Of de koloniaal dan toch zijn kaartje bij had? En of hij die foto’s maakte in opdracht. Ja, zei de koloniaal zonder aarzelen. Omdat hij geen zin had om twee uren in het politiebureau te vertoeven onder van die felle lampen terwijl 35 man hem bestookt met vragen. Ze denken hier nogal snel dat je van het ras der spionnen of terroristen bent als je zonder officiele documenten foto’s neemt van niet-toeristische attracties. De koloniaal had dat al eens meegemaakt. We maakten ons dus snel-snel uit de voeten en we waren nog niet goed en wel bij ons rijtuig aangekomen of zijn handphone rinkelde al. Stoem naamkaartje. Wie ze konden bellen om na te gaan of het wel waar was van die  opdracht? Ik zag angstzweet langs zijn slapen en toch beefde zijn stem niet, hij vroeg welgemanierd “mag ik daaromtrent terug bellen als ik in mijn office ben? Ik heb namelijk de contactgegevens niet bij.” Zijn gevloek dat volgde na dit afgemeten onderhoud was minder welgemanierd. Hij zag zich al creperen in Changi prison voor een leugen uit gemakzucht. “Ja, leg dat hier maar ne keer uit aan nen flik, dat ge gewoon foto’s maakt voor uw portfolio.” En zeker als het om luchtfoto’s gaat. Van een zicht over een politienederzetting dan nog wel (hadden we niet gezien van op de grond)  en waar ook een residentie van de president himself op schittert (wisten wij veel).

Plots kreeg hij een welgekomen ingeving. Op de foto stond ook een building van een klant. Ja, en thuis zou hij in zijn kaartjesbak de gegevens wel terugvinden. De situatie uitleggen aan die corporate directeur. Hem de foto gratuit aanbieden. In ruil voor een leugentje, in ruil voor zijn vrijheid. Dat heerschap moest hard lachen. Heeft de flikken gebeld en de foto zonderen aarzelen aangenomen. Waarvoor dank.      

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. simpele verzuchtingen 03/1 « blog der zuchten said, on maandag, 7 april, 2008 at 11:38 pm

  […] Fotoliefhebbers en avonturiers, lees toch ook nog eens de boeiende belevenissen van iemand met een minder saai […]

 2. vandepotgerukte said, on dinsdag, 8 april, 2008 at 2:10 pm

  Ik grossier in alibi’s, dus mocht U nog een keertje in de problemen raken kan U altijd op mij rekenen. gratis ende voor niets.

  Was getekend

 3. singajo said, on dinsdag, 8 april, 2008 at 4:06 pm

  @ vandepotgerukte,

  goed om weten. ik zal er u ten gepasten tijde aan herinneren. By the way: grossiert u ook in valse paspoorten?

 4. vandepotgerukte said, on donderdag, 10 april, 2008 at 2:26 pm

  Neen. Niet dat ik het niet geprobeerd heb maar mijn printer is niet voldoende gesofisticeerd om de nieuwe veiligheidsmaatregelen aan te kunnen. Helaas.

  Was getekend


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: