Singajo's world

les histoires du viking – chapitre 5

Posted in les histoires du viking by singajo on woensdag, 19 maart, 2008

toba.jpg 

Ondanks de koude Bukitinggi bergen gaan de geliefden het nogmaals in de hoogte proberen. Lake Toba is de laatste halte alvorens ze terug naar Singapore zullen terugkeren. Nog nooit eerder heeft het vikingmeisje zo een groot meer gezien. De zeerover heeft haar uitgelegd dat het een vulkanisch meer  is dat duizenden jaren geleden is ontstaan door een enorme knal.  De wolken boven het meer zijn van ongeziene schoonheid en de piraat komt helemaal tot rust en waant zich aan het Lago di Como. Hij staart uren naar de wolkenpracht en bestudeert de afgeronde bergen. 

 voeten.jpg

Hun room with a view ligt op Tuk Tuk eiland, midden in het Toba meer, en iedere keer ze naar het vasteland gaan, nemen ze een van de kleurrijke eilandboten die ieder uur voorbij hun kamer varen. De boot zegt “toet-toeoet” als hij arriveert, en dan haasten ze zich naar beneden voor de halfuur durende tocht over het zoete meerwater.

 tuktukboot.jpg

De koloniaal kan misschien soms wel eens rustig zijn, maar heel lang duurt dat nooit. “Toeoeoeoe, gaan we nog een brommeruitstap maken?”, vraagt hij en zo komt het dat het vikingmeisje naar een warmwaterbron hoog in de bergen gaat. Een oude man heeft vlak bij de bron een zwembad gegraven  waarin hij afgetapt water uit de bron laat stromen. Het is het heetste bad waar het vikingmeisje ooit in gebaden heeft. Bijna heeft ze haar poep verbrand.

hotpool.jpg 

Op de terugweg horen ze vreemde muziek uit een houten dorp komen en ze besluiten om een kijkje te nemen en zo belanden ze op een traditioneel vrijgezellenfeest waar meisjes jongens kunnen kiezen en omgekeerd. Al die jonge mensen dansen heel voornaam en zijn feestelijk uitgedost terwijl de rest van het dorp nieuwsgierig toekijkt vanuit de verte. De sfeer is gezellig en en er zijn veel mooie kindertjes. Bijna had de viking er eentje meegenomen voor haar vriendin maar ze besefte algauw dat het kleine jongentje de zwemtocht naar singapore niet zou overleven.

 baby.jpg

Het is ondertussen 10 janauri van het jaar 2008 na christus en de viking en de koloniaal beseffen dat het tijd wordt om naar huis te gaan want hun geld is op gereisd. “Maar eerst moet mijn baard eraf”, zegt de piraat. Hij wil er proper uitzien want in Singapore is hij tenslotte en deftige koloniaal. Een klein kapstertje neemt de taak serieus ter hand en laat geen enkel haartje op zijn kaken staan. Doch, ze heeft heel wat moeite met de kunst der symmetrie. En zo komt het dat de bebaarde zeerover de a-symmetrische besnorde koloniaal werd.

snor.jpg 

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. mars said, on vrijdag, 17 juli, 2009 at 4:44 am

    wat schrijft u ontzettend leuk over het vikingmeisje

    ik weet precies waar u het over hebt


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: