Singajo's world

Gunther

Posted in Uncategorized by singajo on woensdag, 19 maart, 2008

“Gunther’s” is een restaurant van het type waar ik nooit kom. Niet omwille van de kookkunsten maar omwille van het geld. Nogal duur. Nogal heel duur eigenlijk.

Gunther is rost en van Oostende. Gunther is heel gedreven en een piet precies als het op zijn werk aankomt. Hij eet graag ganzevliezen in combinatie met visingewanden. Dat is een Chinees recept. Gunther moet zoeken naar Nederlandstalige woorden. Maar Gunther heeft nog steeds een sappig Westvlaams accent.

Gunther is de Duitse naam van een Belgische kerel die “modern French cuisine” serveert in Singapore. Als ik u zeg dat hij onderandere vijf jaar heeft gewerkt in het Parijse 3-michelin-sterren-restaurant L’Arpege, begrijpt u misschien beter waarom ik zijn resaurant doorgaans niet frequenteer. Het interieur van de comme chez soi heb ik ook nog nooit gezien.

Michelinsterren, dat kent men hier niet, maar Gunther’s is een fine dining plaats. De ministers eten bij Gunther en ook hun vrouwen en andere tai tai’s. Tai tai’s zijn de dikwijls gefacelifte madammen van meneren met veel geld. Tai tai’s kopen graag dure sjakosjen en schoenen en chanelpakjes om daarmee te stoefen bij andere tai tai’s. Tai tai’s gaan uiteraard graag chic lunchen zodat hun vriendinnen hun nieuwe kleren en hun blitse auto’s met  private driver  kunnen zien. Maandag zat ik twee uren tussen tai tai’s en zakenmannen, dat was tijdens de lunchpauze op de fotoshoot in Gunther’s restaurant. Ik heb er dus toch gegeten!

 Gunther had gezegd: “Ge krijgt hier natuurlijk wel een beetje eten over de middag, maar ge moet eens op een avond terug komen want een lunchke, dat is toch niet hetzelfde als een diner.” Hij heeft me gevoederd met;

Koude engelenharenpasta met truffelolie en japans zeewier

Witte asperge met knapperig spek, mousselinesaus en druivenmosterd

Consomme van wilde Franse bospaddenstoelen

Een fijn solleke op een beddeke van jonge spinazie

Oosters-westers gekruide rijst met het vlees van een heuse kreeftenschaar

Een reepje bladerdeeg met ultrafijne schijfjes aardbei en lichte creme

Van een subliem lunchke gesproken. Alles even fijn. En licht. En hemels. De champagne was trouwens ook van uitstekende komaf. Gunther is goed bezig. Gunther mag blijven. En ons dikwijls vragen voor fotoshoots.

Tagged with: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: