Singajo's world

Les histoires du viking – chapitre 3

Posted in les histoires du viking by singajo on zondag, 9 maart, 2008

bukit.jpg 

Ook al zijn de viking en de piraat die eigenlijk een koloniaal is, gek op de zilte lucht van de zee, toch besluiten ze vandaag om de bergen in te trekken. Vier uur in een volgestouwde bus met allemaal menskes die nootjes eten, langs kronkelbanen en daar verschijnt opeens een berg en op die berg ligt het stadje Bukitinggi. Nog maar goed en wel in de hoogte aangekomen en het vikingmeisje wordt een beetje ziek. Ook de koloniaal heeft een snotneus en ze besluiten unaniem: “Morgen zijn we hier weg! De bergen dat is niets voor ons. het is hier veel te koud.”

 kermis2.jpg

De volgende dag kijken ze hun ogen uit in de antieke dierentuin vol apen en beren en  papegaaien. De zoo ligt helemaal op de de top van de stad. De beesten zien er niet gelukkig uit en hun kooien zijn smerig vuil en alles stinkt, ook de dieren maar de kramiekelige kermis die is neergeplant in die mistroostige dierenboel van Bukitinggi is werkelijk fabuleus. Met piepende schommelstoelen en  geen paarden- maar tijgermolens. Het vikingmeisje is dol op oude speelgoedtuigen dus het wordt alsnog een topdag in de koude snotvallingen en koorts veroorzakende bergstad. En wat wel het wondermooiste van de dag is: als de viking en de koloniaal op een minibus staan te wachten, die normaal gezien om 6 uur zou arriveren maar er om zeven uur nog niet is,  verschijnt er plots een regenboog aan de hemel. “Kijk!’, roept het ge-exiteerde vikigmeisje, en de koloniaal zegt: “ik heb die speciaal voor u bestelt.” 

regenboog.jpg 

De trip door de bergen van Bukitinggi naar Sibolga is een noodzakelijk kwaad. Een hele nacht op de wiebelende achterbank van een aftandse minibus, wel duizend keer  is  het versleten rijtuig door diepe putten gereden waardoor de ijlende viking telkens met haar hoofd tegen het plafond van de wagen terecht kwam. Ze heeft amper geslapen. Maar de zeerover straalt vandaag! Straks kruipen ze samen op de Nias Indah, een feeerieke, houten ferryboot, die hen naar het eiland Nias zal brengen. De piraat wordt helemaal gek in de haven, als hij een boot ziet is dat altijd zo. Er stappen niet alleen mensen aan boord, maar ook kippen en geiten en er liggen zakken vol rijst en bananen. De kippen maken veel kabaal en de boot zit overladen vol. Maar daar heeft het koppeltje  niet zoveel last van want ze hebben zoals echte kolonialen voor bijna geen geld naar westerse normen een mooie slaapcabine in kabouterformaat gehuurd. Telkens de viking uit haar cabine komt om een piesje te doen in het stinkende toilet (dat eigenlijk een gat in de vloer is) naast de machinekamer is ze een half uur onderweg, balancerend tussen de mensen die op de grond slapen of drinken of naar muziekjes luisteren, langs de  kakkelende kippen en mekkerende geiten, voorbij de donkere mannen die soep staan te koken. De zeelucht doet wonderen. Terwijl de zeerover bijna  heel de nacht door het raampje en met een lauwe vodka in de hand  naar de kabbelende zee staart, slaapt het vikingmeisje als een roos en de volgende dag is haar koorts verdwenen.

niasboot.jpgniasboot2.jpg

Wordt vervolgd. 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: